Leerkrachten

Voor het secundair onderwijs bestaat relatief weinig educatief materiaal rond geluid en gehoorschade dat gericht is op preventie en geïntegreerd kan worden in lessen. Jongeren lopen nochtans een groot risico. Naast het toenemende lawaai in de samenleving, ‘consumeren’ zij ook veel muziek op festivals, fuiven en via hun mp3-speler. Op die manier wordt het gehoor van jongeren al op zeer jonge leeftijd overbelast.

Onderzoek toont aan dat onderwijsprogramma’s een positief effect kunnen hebben op de kennis en het bewustzijn van jongeren, zij vormen een eerste stap naar gedragsverandering.  Naast de andere sensibiliseringskanalen (standjes op festivals met gratis oordopjes, websites gericht op jongeren, …) zijn we er dan ook van overtuigd dat er een belangrijke rol is weggelegd voor onderwijs.

Aanbod

Hier kan je kant-en-klare lespakketten terugvinden voor jouw vakgebied. De lessen bestaan uit een uitgewerkte lesvoorbereiding of lessuggestie aangevuld met teksten, oefeningen, leuke links, geluidsfragmenten,...

Indien je dit wenst kan je materiaal van de provincie gebruiken in jouw lessen.